Ekran Görüntüleri

Blender'dan çıktı olarak render işleminden geçmiş görüntüler alınabilir. Genel olarak amaç bu görüntüleri almaktadır. Bu görüntüler oluşturulurken ışıklandırma, yumuşatma vs. gibi detaylar da dikkate alınır. Fakat kullanıcı daha az detaylı bir görüntü almak için ekran görüntüsü de alabilir.

"Ctrl+F3" kombinasyonu ile ekran görüntüsü resim olarak alınır. Bu tuş kombinasyonu kullanıldıktan sonra dosya tarayıcısı açılacaktır. Buradan görüntünün ismini ve kaydedileceği yeri seçebilirsiniz.

"Alt+F3" kombinasyonunu kullanarak da ekranda yapılan işlemleri belli aralıklarla çekilen fotoğraflar veya video şeklinde kaydedebilirsiniz. Çıktının nereye kaydedileceği ve bir resimler dizisi mi yoksa video mu olacağı özellikler (proporties) editörü altındaki "Output" panelinden belirlenebilir. Açılışta standart olan her 50 milisaniyede bir PNG formatında resim kaydedilmesidir. Eğer video kaydetmek istiyorsanız buna uygun formatlardan birini seçmelisiniz. Eğer hangisini seçeceğiniz konusunda tereddüdünüz varsa AVI JPEG formatını seçebilirsiniz. Codec bileşenlerinize göre bazı formatlarda görüntü alamayabileceğinizi aklınızda bulundurmalısınız.


Resim serilerini oluşturan resimlerin hangi aralıklarla alınacağını ve videoların FPS değerini belirlemek için kullanıcı tercihleri (User Preferences) editörünün "System" panelini kullanabilirsiniz.


"Alt + F3" kombinasyonunu kullandıktan sonra bilgi çubuğuna bir buton eklenecektir. Kayıt işlemini durdurmanın tek yolu üzerinde kırmızı çarpı bulunan bu butonu kullanmaktır.





Dosya Kurtarma <<<<< Blender >>>>> Tercihler Ayarlama (Arayüz)